Terschelling

Naar Harlingen

Kom u met met de auto vanaf de Afsluitdijk of Sneek (A7) gaat u richting Harlingen / Leeuwarden. Hierna rijdt u de afslag Harlingen voorbij en neemt u de afslag erna (aangeduid met een veerboot) richting Harlingen Haven. Bij de rotonde rechtsaf en de volgende rotonde rechtdoor. De weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor over de brug/sluis naar rechts. U kunt ook parkeren onder de terminal (kort parkeren)

Komend met de auto vanaf Leeuwarden op de A31 is er de eerste afslag rechts naar Harlingen Haven (aangeduid met een veerboot). Bij de rotonde rechts en de weg volgen tot aan de sluizen van Tsjerk Hiddes, voor de sluizen linksaf. Hier is het parkeerterrein voor langparkeren. Voor de veerbootterminal gaat u rechtdoor over de brug/sluis naar rechts. U kunt ook parkeren onder de terminal (kort parkeren)

 

Parkeren in Harlingen

Parkeren in Harlingen

Tsjerk Hiddes Lang & kort parkeren

Als u de borden "parkeren Harlingen" volgt komt u bij dit bewaakte parkeerterrein uit.  Open open vanaf de aankomst van de eerste boot tot ’s avonds 20.00 uur. In het voor- hoofd en naseizoen (inclusief de herfst-, kerst- en krokusvakantie) is het terrein open vanaf 1 uur voor tot 1 uur na aankomst van de veerboten.
Locaties

Ze beschikken over twee locaties voor veilig en vetrouwd parkeren. Lang of kort. Een daarvan is de ondergrondse parkeergarage vlakbij de terminal naar Vlieland en Terschelling en de andere de grote parkeerplaats is vlakbij de Tsjerk Hiddessluizen eveneens op loopafstand van de terminal. Als u veel bagage heeft kunt u ook gebruik maken van het vervoer van en naar de terminal.

Als u naar Harlingen rijdt, volgt u de ANWB borden Harlingen Havens, Vlieland / Terschelling en vervolgens langparkeren, parkeren Waddenpromenade dan komt u vanzelf bij een van onze lokaties.

Adres Lang Parkeren : 

Skieppedykje 1 - 8872NA - Midlum

Geopend:      
maandag 06.30 tot 20.30
dinsdag tot en met zondag 07.15 tot 20.30

Adres Parkeergarage :

Waddenpromenade 3-2 - 8861NT - Harlingen

Geopend van 07.30 tot en met 20.30

Parkeergarage Harlingen
Dit is een parkeergarage bij de veerbootterminal voor kort parkeren. Tarieven max. € 6,80 per dag en € 3,30 per nacht.
Telefonische inlichtingen 0517-420103. www.parkerenharlingen.nl

 

Met de boot met Rederij Doeksen

De veerdienst tussen Harlingen en Terschelling wordt onderhouden door Rederij Doeksen. Dagelijks brengt ms Friesland de vele passagiers, auto’s en fietsen van en naar het eiland. De overtocht duurt ca 2 uur. Aan boord van ms Friesland zijn verschillende salons voorzien van zelfbedieningsbuffetten, een kindersalon, een bar en een a la carte restaurant.

Daarnaast varen de comfortabele snelboten Tiger en Koegelwieck in 45 minuten van en naar Terschelling en ze onderhouden de verbinding tussen Terschelling en Vlieland. Op de sneldienst worden geen auto’s en fietsen vervoerd.

Voor meer info en reserveringen kijk op Rederij-Doeksen.nl

Aankomst op Terschelling

Bij aankomst met de boot op Terschelling worden eerst de bagagewagentjes van boord gereden. Op het havenplein van Terschelling staan verschillende Taxi’s en bussen gereed om u naar uw bestemming te brengen. Ook zijn er meerdere fietsverhuurders op de haven aanwezig, waar u een fiets kunt huren en welke gelijk de bagage voor u naar de accommodatie brengen.